Blog - recepty
Vepřové po sečuánsku
1. 3. 2021
Dostali jste chuť na
asijskou kuchyni, ale v metabolicky příznivé podobě? Tak vyzkoušejte
vepřové po sečuánsku. Jako obvykle jsem při přípravě jídla improvizovala.
V původních receptech jsou využívány ingredience, které v jídelních
plánech rozhodně nenajdete. Vynechala jsem kešu ořechy, chilli omáčku, cukr,
škrob, kuřecí vývar a vzniklo jídlo, které voní exotikou, a přesto je
metabolicky příznivé, výborné a velmi rychlé na přípravu. Celý oběd jsem měla
hotový za 15 minut.
Ingredience:
porce vepřového masa (medailonky z panenky)
porce zeleniny (baby brokolice, zelené fazolky, červená
cibule)
sůl
sečuánský pepř (pokud nemáte, použijte mletý černý
pepř)
stroužek česneku
olej
chilli paprička nebo špetka chilli koření
Na omáčku: 1 lžíce za studena lisovaného oleje, lžička
sójové omáčky Tamari, lžička červeného vinného octa (bez karamelu)
Postup:
Na pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte nadrobno nakrájený česnek, očištěné růžičky brokolice, zelené fazolky a cibuli nakrájenou na měsíčky. Restujte asi 2 minuty. (Použila jsem baby brokolici, ale stejně dobře poslouží i brokolice klasická.)
Přidejte vepřové medailonky nakrájené na nudličky. Lehce osolte a opepřete. Společně restujte asi 10 minut do měkka. Zelenina by měla být tzv. "na skus".
Omáčku připravíte jednoduše smícháním oleje, sójové omáčky a octa. Dle potřeby mírně nařeďte vodou. Na závěr zalijte maso se zeleninou na pánvi omáčkou. Pokud máte rádi, přidejte kousek chilli papričky. Promíchejte, prohřejte a můžete podávat.