Ryby
Treska pečená v zelenině
Ingredience
filet z tresky
zelenina - mrkev, fazolky, pórek
nebo jiná vhodná zelenina dle plánu a preferencí (květák,
brokolice apod.)
sůl
pepř
za studena lisovaný olej nebo
ghee (od 3. fáze)
Postup:
Porci tresky posolte, lehce opepřete a vložte do pekáčku. Posypejte připravenou zeleninou. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na kolečka, přidejte fazolky pokrájené na delší kousky, na kolečka nakrájený pórek, příp. další zeleninu. Lehce podlijte a vložte do rozpálené trouby. Pečte asi 15 minut. Až k hotové rybě přidejte lžíci za studena lisovaného oleje - příp. pokud můžete, už do pekáčku přidejte ghee.
Velmi rychlá, jednoduchá a přitom výborná úprava ryby!