Ryby

Treska pečená v zelenině

Ingredience

filet z tresky
zelenina - mrkev, fazolky, pórek nebo jiná vhodná zelenina dle plánu a preferencí (květák, brokolice apod.)
sůl 
pepř
za studena lisovaný olej nebo ghee (od 3. fáze)

Postup:

Porci tresky posolte, lehce opepřete a vložte do pekáčku. Posypejte připravenou zeleninou. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na kolečka, přidejte fazolky pokrájené na delší kousky, na kolečka nakrájený pórek, příp. další zeleninu. Lehce podlijte a vložte do rozpálené trouby. Pečte asi 15 minut. Až k hotové rybě přidejte lžíci za studena lisovaného oleje - příp. pokud můžete, už do pekáčku přidejte ghee.

Velmi rychlá, jednoduchá a přitom výborná úprava ryby!