Ryby

Treska pečená v papilotě


Ingredience: 

filet z tresky (nebo jiné vhodné ryby)
sůl, pepř
jarní cibulka
porce cukety, porce mrkve,hrst baby špenátu
stroužek česneku
zelenina na salát
olivový olej, jablečný ocet
pečicí papír

Postup: 

Mrkev a cuketu pomocí škrabky nakrájejte na nudličky. Z pečicího papíru si odstřihněte dostatečně velký obdélník. Na jeho střed umístěte nudličky z mrkve a cukety, na ně položte osolenou a opepřenou rybu, navrch nasypte listy špenátu, plátky pokrájeného česneku a jarní cibulky (rozkrojené napůl po délce). Takto připravenou rybu pečlivě zabalte do úhledného balíčku. Snažte se, aby balíček dobře těsnil - pokud papír nechce držet dobrovolně, můžete ho sešít podobně jako já sešívačkou. Papilot vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte cca 15 minut. Mezitím si připravte salát. Hotovou rybu vyndejte z papíru a na talíři přelijte vypečenou šťávou se zeleninou. Podávejte se salátem.