Luštěniny

Těstoviny s avokádovou omáčkou

Avokádo je vynikající i jako krémová a hustá omáčka na těstoviny. Stačí, když k němu přidáte česnek a bazalku.


Ingredience:

proteinové špagety (zastupují bílkovinu - vyrobeny z luštěnin, množství dle plánu)
1 - 2 stroužky česneku

čerstvá bazalka
citronová šťáva, příp. lze použít i ocet
za studena lisovaný olej
avokádo (1 porce)
sůl a pepř


Postup:

Těstoviny připravte podle návodu na obalu. Mezitím v mixeru rozmixujte česnek a bazalku. Přidejte olivový olej, dužninu avokáda, citronovou šťávu nebo ocet a lžíci vody. Pyré dochuťte podle chuti solí a pepřem. Těstoviny smíchejte s omáčkou. Těstoviny můžete ještě ozdobit čerstvými bylinkami, kousky rajčete nebo několika olivami.

Pokrm je velmi sytý i v malém množství. Těstoviny jsem vážila podobně jako luštěniny, svou porci jsem téměř nemohla dojíst. Lze použít od 3. fáze programu.