Maso (mimo drůbež)
Tatarský biftek
Věděli jste, že ani v přísné fázi se nemusíte vzdávat svých oblíbených jídel? Pokud máte ve svém jídelním plánu hovězí maso, připravte si tatarský biftek "po metabolicku".
Ingredience:
porce hovězího masa
sůl, mletý pepř, červená paprika
stroužek česneku
kousek cibule
celozrnná hořčice
za studena lisovaný olej
Postup:
Na menší kousky nakrájené maso pomelte v masovém mlýnku. Pokud použijete
svíčkovou je možné i maso škrábat. Osobně používám vysokorychlostní sekáček,
lépe se čistí a nepřicházím tak o část masa, které ulpí v mlýnku. Měla by vzniknout jemná masová kaše. Cibuli
oloupejte a nakrájejte co nejjemněji. Česnek prolisujte a vmíchejte i s cibulí
do pomletého masa. Přidejte sůl, pepř a mletou papriku, příp. trošku celozrnné
hořčice a důkladně zamíchejte. S dochucovadly šetřete, v hotovém
tataráku by stále měla převládat chuť masa. Nechte odležet min. hodinu. Žloutek
si v přísné fázi do tataráku nepřidáte, pokud nechcete porušit pravidla,
ale mohu potvrdit, že není čeho litovat - pokud použijete kvalitní, vyzrálé
maso, určitě si pochutnáte. Nezapomínejte, že pravý tatarák nesmí být
překořeněný.
Poznámka:
Pokud nechcete investovat peníze do pravé svíčkové, nemusíte. Výborný tatarák
je i z masa hovězího zadního.