Maso (mimo drůbež)

Tatarský biftek


Věděli jste, že ani v přísné fázi se nemusíte vzdávat svých oblíbených jídel? Pokud máte ve svém jídelním plánu hovězí maso, připravte si tatarský biftek "po metabolicku".

Ingredience: 

porce hovězího masa
sůl, mletý pepř, červená paprika
stroužek česneku
kousek cibule
celozrnná hořčice
za studena lisovaný olej

Postup:

Na menší kousky nakrájené maso pomelte v masovém mlýnku. Pokud použijete svíčkovou je možné i maso škrábat. Osobně používám vysokorychlostní sekáček, lépe se čistí a nepřicházím tak o část masa, které ulpí v mlýnku. Měla by vzniknout jemná masová kaše. Cibuli oloupejte a nakrájejte co nejjemněji. Česnek prolisujte a vmíchejte i s cibulí do pomletého masa. Přidejte sůl, pepř a mletou papriku, příp. trošku celozrnné hořčice a důkladně zamíchejte. S dochucovadly šetřete, v hotovém tataráku by stále měla převládat chuť masa. Nechte odležet min. hodinu. Žloutek si v přísné fázi do tataráku nepřidáte, pokud nechcete porušit pravidla, ale mohu potvrdit, že není čeho litovat - pokud použijete kvalitní, vyzrálé maso, určitě si pochutnáte. Nezapomínejte, že pravý tatarák nesmí být překořeněný.

Poznámka:
Pokud nechcete investovat peníze do pravé svíčkové, nemusíte. Výborný tatarák je i z masa hovězího zadního.