Maso (mimo drůbež)
Srnčí guláš se zeleninou
Ingredience:
porce srnčího masa (lze využít i jinou zvěřinu)
porce zeleniny (šalotka, mrkev, celer, rajčata nebo domácí rajčatové pyré)
žampiony nebo jiné houby (nemusí být)
stroužek česneku
sůl
mletý pepř
lžíce mleté papriky
divoké koření
olej
Postup:
Srnčí maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky. Na oleji osmahněte
nadrobno pokrájenou cibulku a česnek. Přidejte maso, opečte ho ze
všech stran, aby se zatáhlo, osolte, opepřete, přidejte papriku a
divoké koření. Podlijte vodou a nechte dusit. Přidejte na kostky
nakrájenou zeleninu, příp. houby. Když je maso téměř měkké,
vmíchejte ještě rajčatové pyré.
Místo knedlíku můžete jako přílohu využít část zeleniny - na obrázku špalíčky vařeného černého kořene.