Maso (mimo drůbež)

Srnčí guláš se zeleninou

Ingredience:

porce srnčího masa (lze využít i jinou zvěřinu)
porce zeleniny (šalotka, mrkev, celer, rajčata nebo domácí rajčatové pyré) 
žampiony nebo jiné houby (nemusí být) 
stroužek česneku
sůl
mletý pepř
lžíce mleté papriky
divoké koření 
olej

Postup:

Srnčí maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky. Na oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku a česnek. Přidejte maso, opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo, osolte, opepřete, přidejte papriku a divoké koření. Podlijte vodou a nechte dusit. Přidejte na kostky nakrájenou zeleninu, příp. houby. Když je maso téměř měkké, vmíchejte ještě rajčatové pyré. 
Místo knedlíku můžete jako přílohu využít část zeleniny - na obrázku špalíčky vařeného černého kořene.