Houby
Škvarky z hlívy ústřičné na zeleninovém salátu
Ingredience:
porce hlívy ústřičné
porce zeleniny - směs
listových salátů, polovina rajčete apod.
sůl, mletý pepř, kmín
čajová lžička balsamikového
nebo jablečného octa
za studena lisovaný olej
Postup:
Nejprve si připravte houby - očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Na rozpálenou pánev většího průměru lehce potřenou olejem (houby by
neměly ležet na sobě) vložte houby, zprudka opékejte a míchejte,
dokud se nevyškvaří voda a houby nezačnou hnědnout. Osolte a
okořeňte dle chuti.
Na talíř si připravte salát - dle potřeby natrhejte listy salátu, pokrájejte rajče a zalijte známou zálivkou z oleje, lžičky octa a soli. Zálivkou přelijte salát a přidejte houby.