Zeleninové přílohy
Salát z černého kořene a polníčku
Ingredience:
porce černého kořene
polníček (rukola nebo jiné listové saláty)
sůl, pepř hrubě mletý
za studena lisovaný olej nebo ghee (od 3.fáze)
balzamikový ocet
ocet na vaření
porce černého kořene
polníček (rukola nebo jiné listové saláty)
sůl, pepř hrubě mletý
za studena lisovaný olej nebo ghee (od 3.fáze)
balzamikový ocet
ocet na vaření
Postup:
Očistěný černý kořen pokrájejte na kousky a dejte vařit do hrnce
s mírně slanou vodou, do které jste přidali lžíci octa. Vařte
přibližně 20 minut. Uvařený kořen sceďte a nechte okapat. Orestujte
ho na trošce oleje (lze vynechat a využít černý kořen pouze vařený).
Na talíř rozložte polníček, přidejte černý kořen, posypejte trochou
hrubě mletého pepře a zalijte zálivkou z oleje, balzamikového octa a
soli.