Luštěniny
Salát s cizrnovými krutony
Ingredience:
porce vařené cizrny (použila jsem cizrnu z konzervy připravenou v páře)porce zeleniny - listové saláty, rajče, olivy, paprika, ředkvičky - nebo jiná zelenina dle vlastních preferencí
sůl, pepř, příp. granulovaný (sušený) česnek na krutony
sůl, pepř, za studena lisovaný olej, příp. ocet na
zálivku
Nejdříve připravte krutony. Předehřejte troubu na 200 °C. V míse promíchejte cizrnu se solí, granulovaným česnekem (nemusí být) a trochou oleje. Rozprostřete na pečicí papír a pečte dokřupava asi 20 - 25 minut.
Nyní si připravte salát - zeleninu operte, saláty natrhejte, další zeleninu nakrájejte na plátky, vložte do mísy a promíchejte se zálivkou. Přidejte vychladlé krutony. Salát je vhodný i do krabičky, v tom případě doporučuji krutony nasypat do salátu až před jídlem, aby zůstaly křupavé. Doplněný žitným chlebem chutná výborně a navíc zasytí na dlouhou dobu.