Luštěniny

Salát s cizrnovými krutony

Ingredience:

porce vařené cizrny (použila jsem cizrnu z konzervy připravenou v páře)
porce zeleniny - listové saláty, rajče, olivy, paprika, ředkvičky - nebo jiná zelenina dle vlastních preferencí
sůl, pepř, příp. granulovaný (sušený) česnek na krutony

sůl, pepř, za studena lisovaný olej, příp. ocet na zálivku

Postup:

Nejdříve připravte krutony. Předehřejte troubu na 200 °C. V míse promíchejte cizrnu se solí, granulovaným česnekem (nemusí být) a trochou oleje. Rozprostřete na pečicí papír a pečte dokřupava asi 20 - 25 minut.

Nyní si připravte salát - zeleninu operte, saláty natrhejte, další zeleninu nakrájejte na plátky, vložte do mísy a promíchejte se zálivkou. Přidejte vychladlé krutony. Salát je vhodný i do krabičky, v tom případě doporučuji krutony nasypat do salátu až před jídlem, aby zůstaly křupavé. Doplněný žitným chlebem chutná výborně a navíc zasytí na dlouhou dobu.