Ryby

Rybí salát s pikantní zálivkou

Ingredience:

filet z tresky
porce zeleniny - čerstvá okurka

kousek cibule
sůl
pepř
za studena lisovaný olej
balzamikový ocet
celozrnná hořčice
natě na ozdobení

Postup:
Porci tresky osolíme, mírně podlijeme a necháme asi 10 minut vařit. Na talíři připravíme nakrájený salát s další zeleninou - okurku nakrájíme na nudličky, cibuli najemno. Přidáme plátky vychladlé ryby a zalijeme zálivkou připravenou z hořčice, oleje, octa, soli a pepře. Na talíři ozdobíme bylinkami nebo natěmi.

Zimní variace:

Zimní obdoba rybího salátu využívá vařenou zeleninu - mrkev, celer, příp. černý kořen a kousek kyselé okurky na dochucení. Zálivku připravíme stejným způsobem. Doporučuji zeleninu připravit předem a nechat min. hodinu v lednici odležet.