Ryby
Rybí salát s pikantní zálivkou
Ingredience:
filet z tresky
porce zeleniny - čerstvá okurka
kousek cibule
sůl
pepř
za studena lisovaný olej
balzamikový ocet
celozrnná hořčice
natě na ozdobení
Postup:
Porci tresky osolíme, mírně podlijeme a necháme asi 10 minut vařit.
Na talíři připravíme nakrájený salát s další zeleninou - okurku
nakrájíme na nudličky, cibuli najemno. Přidáme plátky vychladlé ryby
a zalijeme zálivkou připravenou z hořčice, oleje, octa, soli a
pepře. Na talíři ozdobíme bylinkami nebo natěmi.
Zimní variace:
Zimní obdoba rybího salátu využívá vařenou zeleninu - mrkev, celer, příp. černý kořen a kousek kyselé okurky na dochucení. Zálivku připravíme stejným způsobem. Doporučuji zeleninu připravit předem a nechat min. hodinu v lednici odležet.