Luštěniny
Rolky z tofu v zelných listech
špičaté nebo čínské zelí
sůl, pepř
česnek
petrželová nať
olej
Ze zelí opatrně vykrojte košťál a odloupněte několik větších listů. Vložte do hrnce a přelijte vařící vodou. Nechte chvíli pod pokličkou, aby změkly a lépe se s nimi pracovalo.
Tofu rozmačkejte vidličkou. Nasekanou jarní cibulku vhoďte na rozpálený olej, po chvilce přidejte tofu, česnek a chilli. Zakápněte sójovou omáčkou Tamari, dochuťte solí a pepřem, krátce orestujte a nechte vychladnout. Na prkénko si rozložte zelné listy, poklaďte náplní, složte do úhledných balíčků a sepněte párátky nebo omotejte režnou nití. Balíčky vraťte na pánev, podlijte a nechte chvíli dusit. Zbytek zelí nakrájejte na nudličky, přidejte na pánev a poduste společně s rolkami. Na talíři posypejte petrželkou.
Jako příloha je výborný žitný chléb.