Předkrmy

Tortillové jednohubky

Ingredience:

tortilly (připravené podle receptu na Žitné tortilly)
avokádová pasta (avokádo, pepř, sůl, chilli, balsamiko, koriandr)
náplně (dle preferencí - uzený losos, šunka, ricotta, sušená rajčata, paprika, petrželová nať)

Postup:

Nejprve si připravte tortilly. Ještě teplé je přikryjte poklicí, aby zvlhly a daly se snadno tvarovat. Avokádo rozpulte, vypeckujte a dužninu rozmačkejte vidličkou, dochuťte balsamikem, přidejte dle chuti mleté chilli, pepř, sůl a posekané lístky koriandru. Avokádovou pastu rozetřete na tortilly.

Povrch poklaďte různými náplněmi:

plátky uzeného lososa, přidat můžete navíc na kostičky pokrájenou papriku a zasypat lístky petrželky
vhodným sýrem, např. ochucenou ricottou, přidejte ještě několik na kousíčky nakrájených sušených rajčat
plátky šunky, kostičky papriky, kousky sušených rajčat.

Tortilly pevně zarolujte, obalte alobalem nebo potravinářskou folií a nechte v lednici alespoň na hodinu vychladit. Před servírováním tortilly vybalte a pokrájejte nožem na cca centimetrové kousky.