Předkrmy
Tortillové jednohubky
Ingredience:
tortilly (připravené podle
receptu na Žitné tortilly)
avokádová
pasta (avokádo, pepř, sůl, chilli, balsamiko, koriandr)
náplně (dle preferencí - uzený
losos, šunka, ricotta, sušená rajčata, paprika, petrželová nať)
Postup:
Nejprve si připravte tortilly. Ještě teplé je přikryjte poklicí, aby zvlhly a daly se snadno tvarovat. Avokádo rozpulte, vypeckujte a dužninu rozmačkejte vidličkou, dochuťte balsamikem, přidejte dle chuti mleté chilli, pepř, sůl a posekané lístky koriandru. Avokádovou pastu rozetřete na tortilly.
Povrch poklaďte různými náplněmi:
plátky uzeného lososa, přidat
můžete navíc na kostičky pokrájenou papriku a zasypat lístky
petrželky
vhodným sýrem, např.
ochucenou ricottou, přidejte ještě několik na kousíčky
nakrájených sušených rajčat
plátky šunky, kostičky
papriky, kousky sušených rajčat.
Tortilly pevně zarolujte, obalte alobalem nebo potravinářskou folií a nechte v lednici alespoň na hodinu vychladit. Před servírováním tortilly vybalte a pokrájejte nožem na cca centimetrové kousky.