Snídaně - vejce a maso
Polévka z čerstvé zeleniny a drůbežího masa
Polévka ke snídani je sice neobvyklá, ale pokud máte v plánu jako jeden z návrhů na snídani podobně jako já drůbeží maso a zeleninu, v nastávajících chladnějších dnech vás po ránu příjemně prohřeje. Je možné ji připravit předem, ráno jen ohřát, přidat k ní žitný chléb a pochutnat si.
Ingredience:
porce kuřecích nebo krůtích prsou
porce zeleniny dle plánu (mrkev, květák, celer, petržel, pastinák, kedlubna, pórek, kousek cibule)
sůl
celý pepř, nové koření, bobkový list
sůl
petrželka, celerová nať, pažitka, příp. libeček
Postup:
Maso nakrájené na kostky dáme vařit, přidáme koření, cibuli, sůl, celerovou nať a libeček. Očistíme a nakrájíme zeleninu a přidáme k masu. Vaříme do změknutí. Polévku můžeme scedit, koření vyjmeme, část zeleniny s trochou polévky rozmixujeme, pokud máme rádi polévku hustší. Zbylou část zeleniny a maso vrátíme do polévky. Na závěr zdobíme petrželkou a pažitkou.