Snídaně - vejce a maso

Pečené krůtí maso se zeleninovou oblohou

Ingredience: 

porce krůtích prsou
porce zeleniny dle plánu (rajče, paprika, okurka, ředkvičky, ředkev, listové saláty apod.
sůl, příp. koření dle vlastní chuti

Postup: 

Doporučuji použít větší porci masa - dvoj až trojnásobnou a maso si připravit předem. Porci masa posolíme, vložíme do malého pekáčku, mírně podlijeme zeleninovým vývarem a upečeme v troubě. Můžete příp. dle chuti ještě okořenit paprikou, bylinkami, pepřem. Pokud vlastníte kontaktní gril, zkuste maso místo pečení ogrilovat na grilu. V přísné fázi bez tuku je možné maso v zeleninovém vývaru i uvařit. Další postup je stejný - maso necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na jednotlivé porce.

Na talíři obložíme vhodnou zeleninou. Podáváme s žitným chlebem. 

Jídlo vhodné i do krabičky v případě, že snídáte mimo domov.