Snídaně - vejce a maso
Pečené krůtí maso se zeleninovou oblohou
Ingredience:
porce krůtích prsou
porce zeleniny dle plánu (rajče, paprika, okurka, ředkvičky, ředkev, listové saláty apod.
sůl, příp. koření dle vlastní chuti
Postup:
Doporučuji použít větší porci masa - dvoj až trojnásobnou a maso si
připravit předem. Porci masa posolíme, vložíme do malého pekáčku,
mírně podlijeme zeleninovým vývarem a upečeme v troubě. Můžete příp. dle chuti ještě
okořenit paprikou, bylinkami, pepřem. Pokud vlastníte kontaktní gril, zkuste maso místo pečení ogrilovat na grilu. V přísné fázi bez tuku je možné maso v zeleninovém vývaru i uvařit. Další postup je stejný - maso necháme vychladnout,
nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na jednotlivé porce.
Na talíři obložíme vhodnou zeleninou. Podáváme s žitným chlebem.
Jídlo vhodné i do krabičky v případě, že snídáte mimo domov.