Snídaně - Semínka a mandle

Mandeláda v horkých ostružinách

Ingredience:

porce mandlí a slunečnicových semínek 
porce ostružin nebo jiného bobulovitého ovoce (maliny, borůvky)
skořice (cca ½ čajové lžičky)
kousek vanilkového lusku (nebo špetka mleté bourbonské vanilky)
olej

Postup:

Ostružiny nasypejte do kastrolku, mírně podlijte vodou, přidejte koření a chvíli povařte. Mezitím si na pánvi nasucho opražte lehce posekané mandle a slunečnicová semínka. Pokud máte v kombinaci i žitný chléb, můžete ho nahradit porcí žitných vloček, které opražíte společně s mandlemi a semínky. Připravenou směs mandlí, semínek a vloček vložte do misky, přidejte horké ostružiny, příp. ještě pokapejte ořechovým nebo jiným vhodným olejem. Výborná a příjemně prohřívací varianta známé mandelády.