Luštěniny
Ratouille s klíčky
Ingredience:
porce mungo klíčků
porce zeleniny (rajče, cuketa,
paprika, lilek)
cibule
sůl, mletý pepř
česnek dle chuti
svazeček čerstvého rozmarýnu a
tymiánu (může být i sušený)
olivový olej
Nakrájíme cibuli najemno, lilek, cuketu na kousky, papriky na
proužky, rajče na kostičky, stroužky česneku na jemné plátky.
Na
pánvi osmahneme nasekanou cibuli, přidáme lilek, potom papriky,
rajče, česnek a cuketu. Podle potřeby podlijeme vodou, osolíme,
opepříme, promícháme a cca půl hodiny dusíme. Na závěr přidáme
klíčky a bylinky a stáhneme z ohně. Můžeme dochutit drceným
česnekem. Olej přidáváme až do hotového jídla. Podáváme s žitným
chlebem.
Tip: Pokud vám vyhovuje indická kuchyně, můžete vynechat bylinky a pokrm ochutit kurkumou a kořením garam masala, příp. římským kmínem.