Žitný chléb a placky

Pizza z žitné mouky

Ingredience:

100 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
½ lžičky soli 
1 lžíce oleje
vlažná voda dle potřeby
lžička prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátu)

Postup:

Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout. Na válu ho vyválíme na 2 tenké placky a ty pak položíme na plech vyložený pečicím papírem. 
Pak už pomažeme domácí rajčatovou omáčkou (pestem apod.), a navrstvíme náplň dle chuti a možností plánu. Dáme do rozpálené trouby a pečeme při 200°C cca 15 minut.
Pokud chcete dodržet principy jídelníčku dle metabolic balance (nemíchat bílkoviny), můžete si připravit třeba pizzu z mozzarelly, nebo špenátovou se sýrem, příp. pizzu s vejcem a špenátem. Další variantou může být kuřecí maso a zelenina, tuňák a zelenina apod. 
Ve 4. fázi můžete pizzu dochutit i troškou strouhaného parmezánu.

Dobrou chuť :-)