Žitný chléb a placky
Pizza z žitné mouky
Ingredience:
100 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
½ lžičky soli
1 lžíce oleje
vlažná voda dle potřeby
lžička prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátu)
100 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
½ lžičky soli
1 lžíce oleje
vlažná voda dle potřeby
lžička prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátu)
Postup:
Z
uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout. Na
válu ho vyválíme na 2 tenké placky a ty pak položíme na plech
vyložený pečicím papírem.
Pak už pomažeme domácí rajčatovou omáčkou (pestem apod.), a
navrstvíme náplň dle chuti a možností plánu. Dáme do rozpálené
trouby a pečeme při 200°C cca 15 minut.
Pokud chcete dodržet principy jídelníčku dle metabolic balance
(nemíchat bílkoviny), můžete si připravit třeba pizzu z mozzarelly,
nebo špenátovou se sýrem, příp. pizzu s vejcem a špenátem. Další
variantou může být kuřecí maso a zelenina, tuňák a zelenina apod.
Ve
4. fázi můžete pizzu dochutit i troškou strouhaného parmezánu.
Dobrou chuť :-)