Ryby
Pečený okoun s česnekem, bylinkami a grilovanou cuketou
Ingredience:
filet z okouna (lze použít i
jinou rybu)
sůl
sušené nebo čerstvé bylinky
2 - 3 stroužky česneku
porce cukety (příp. další zelenina jako obloha - rajčata, olivy)
olivový lej
Postup:
Rybu posolíme, vložíme na pekáč a posypeme bylinkami. Přidáme na plátky nakrájený česnek. Mírně podlijeme a dáme péct do rozehřáté trouby. Mezitím si připravíme oblohu z grilované cukety. Jako příloha se kromě zeleniny hodí ještě "metabolická" topinka, připravená nasucho, na talíři postříkaná olejem, mírně osolená a dochucená špetkou tymiánu.
Hotovou rybu přeložíme na talíř, obložíme grilovanou cuketou a pak už si jen pochutnáváme. Ryba chutná nejlépe se skleničkou bílého vína (od 3. fáze) a v dobré společnosti :-D