Zeleninové přílohy
Pečený květák po indicku
porce květáku
kurkuma, tandoori masala, mletá
paprika, pepř
sůl
olivový olej
petrželka
Postup:
Takhle jste květák ještě neměli. Až ho ochutnáte, nebude vám chybět ani hlavní jídlo :-D Nejdříve si předehřejte troubu na 200 stupňů. Květák naporcujte na malé kousky, osolte a posypte kořením. Na plech vyložený pečícím papírem vsypte okořeněné růžičky zeleniny. Pečte zhruba půl hodiny na střední mřížce. Pokud se vám bude během pečení zdát, že květák příliš vysychá, pokapejte ho trochou vody. Na posledních deset minut můžete plech přesunout do horní části trouby, aby se lehce zapekl dohněda. Po upečení by měl být květák krásně měkký. Hotový květák zakapejte olejem, posypte nasekanou petrželkou a můžete podávat.
Na fotografii dělá společnost pečeným kachním prsům na indický způsob :-D