Maso (mimo drůbež)
Pečené miniburgery
Ingredience:
porce mletého hovězího masa
stroužek česneku
sůl, pepř, špetka pálivé papriky
půl lžičky sladké papriky
bílé a červené zelí a mrkev na salát
balsamikový ocet
olej
Postup:
Miniburgery jsem připravovala v horkovzdušné fritéze, ale pokud ji nevlastníte, vystačíte s troubou a pečicím papírem. Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Mleté maso smíchejte v míse s prolisovaným česnekem,
kořením a solí. Vytvarujte miniburgery. Maso se krásně spojí, není rozhodně není třeba přidávat vejce, strouhanku a další přísady. Hotové "Burgery" přendejte na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte asi 20 minut, až budou dohněda. Pečené burgery
jsou zdravější variantou oproti smaženým, navíc jsou vážně dobré a
šťavnaté uvnitř.
Jako příloha se hodí zeleninové hranolky (na obrázku hranolky z tuřínu) nebo žitný chléb
a salát.
Zkuste si připravit zelný salát: Mrkev a zelí nasekejte na
co nejtenčí proužky, podle chuti osolte a opepřete, přidejte
balsamikový ocet a lžíci oleje. Salát je vhodné nachystat předem a nechat
ho uležet v lednici.
Výborný je i salát z kysaného zelí.