Luštěniny

Květáková kari polévka s cizrnou 

Ingredience:

porce květáku
porce cizrny předem uvařené (nebo z konzervy)

kousek cibule
stroužek česneku
sůl, pepř, kari koření, kurkuma, příp. garam masala
jarní cibulka nebo natě na ozdobu
olivový olej

Postup:

V hrnci zahřejte trošku oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte omytý a na růžičky rozdělený květák, česnek a koření a chvíli opékejte. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte a vařte, dokud květák nezměkne. Polévku rozmixujte a přidejte do ní porci cizrny. Nechte chvíli povařit, případně dosolte, opepřete. Na talíři ozdobte natěmi, přidejte lžíci olivového oleje. Jako příloha se výborně hodí žitný chléb.