Luštěniny
Květáková polévka s tofu
Ingredience:
porce bílého tofu
porce květáku
kousek cibule
sůl, mletý pepř, muškátový květ
petrželová nať, libeček
Postup:
porce bílého tofu
porce květáku
kousek cibule
sůl, mletý pepř, muškátový květ
petrželová nať, libeček
Orestujeme nakrájenou cibuli, do hrnce přidáme na růžičky rozebraný květák. Osolíme, okořeníme, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Na závěr přidáme na kostičky nakrájeného tofu a prohřejeme. Na talíři posypeme sekanými natěmi, přidáme trochu za studena lisovaného oleje.
Pokud máme rádi, můžeme ke květáku přidat ještě mrkev. Polévka výborně chutná i s jinou zeleninou. Pokud chceme mít polévku výraznější, můžeme použít i tofu uzené.