Drůbež
Kuřecí nudličky s brokolicovým kuskusem
Květákovou rýži už asi znáte. Zkuste si připravit podobným způsobem kuskus - vhodnou zeleninu posekáte podobně jako květák, ale na velmi jemná zrníčka, připomínající kuskus. Ve 4. fázi můžete k zeleninovému kuskusu přidat i malou porci celozrnného kuskusu jako přílohu.
Ingredience:
porce kuřecích prsou
porce brokolice, příp. lze použít romanesco nebo zelený květák
zelenina na salát - listové saláty, příp. kousek rajčete apod.
sůl, mletý pepř, špetka římského kmínu, příp. sušené bylinky
kousek prolisovaného česneku (lze i bez)
za studena lisovaný olej (ghee ve 3. fázi)
Postup:
Nejprve si připravte "kuskus".
Brokolici očistěte a rozdělte na drobné růžičky. Nasekejte v sekáčku
najemno. Lze i rozmixovat v mixéru, nepoužívejte ale mixér tyčový -
vznikla by kaše. Jemnou drť dochuťte solí (nebo bylinkovou solí bez
glutamátu) a dalším kořením a nechte krátce dusit. Hotový kuskus
smíchejte s olejem. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, posolte a na
pánvi orestujte. Mezitím si připravte na talíř zeleninovou oblohu.
Přidejte kopeček kuskusu, obložte nudličkami masa.