Drůbež
Krůtí prsa s dýňovou omáčkou
Ingredience:
porce krůtích prsou
kousek cibule
porce máslové dýně
celý pepř, několik kuliček nového koření, bobkový list, větvičky čerstvého tymiánu
sůl
Postup:
Nakrájenou cibuli orestujte na pánvi, přidejte osolenou porci
krůtích prsou a po obou stranách rychle opečte. Podlijte, přidejte
koření a nechte dusit pod pokličkou. Mezitím si připravte dýni -
oloupejte a
vydlabejte jádřinec. Dužinu nakrájejte na dvoucentimetrové kostky.
Chce to ostrý nůž, je tvrdá. Dýni přidejte k masu. Po změknutí dýně
maso a koření vyndejte, dýni rozmixujte na omáčku, příp. dochuťte a
vraťte k ní maso. Prohřejte a můžete podávat.
Ve 3. fázi je možné maso s omáčkou doplnit ještě malou porcí celozrnných těstovin.