Drůbež

Krůtí prsa s dýňovou omáčkou

Ingredience:

porce krůtích prsou
kousek cibule 
porce máslové dýně 
celý pepř, několik kuliček nového koření, bobkový list, větvičky čerstvého tymiánu
sůl

Postup:


Nakrájenou cibuli orestujte na pánvi, přidejte osolenou porci krůtích prsou a po obou stranách rychle opečte. Podlijte, přidejte koření a nechte dusit pod pokličkou. Mezitím si připravte dýni - oloupejte a vydlabejte jádřinec. Dužinu nakrájejte na dvoucentimetrové kostky. Chce to ostrý nůž, je tvrdá. Dýni přidejte k masu. Po změknutí dýně maso a koření vyndejte, dýni rozmixujte na omáčku, příp. dochuťte a vraťte k ní maso. Prohřejte a můžete podávat.

Ve 3. fázi je možné maso s omáčkou doplnit ještě malou porcí celozrnných těstovin.