Drůbež

Krůtí prsa na divoko

Ingredience:

porce krůtích prsou
kousek cibule 
porce zeleniny - mrkev, celer, petržel 
celý pepř, jalovec, bobkový list, tymián
sůl


Postup:

Nakrájenou cibuli orestujeme na pánvi, přidáme osolené plátky krůtích prsou a po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, koření a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme koření, šťávu můžeme dle chuti rozmixovat.

Tip: Pokud máte rádi, dochuťte si šťávu ještě houbovým kořením. Lze snadno připravit ozemletím sušených hub nebo rozdrcením v hmoždíři. Pokud nemáte houby k dispozici, vyzkoušejte Stupkovo houbové koření bez glutamátu a dalších přísad (k dostání v malých plastových kyblíčcích v domácích potřebách). Další možností je zeleninu nebo její část nahradit houbami.