Drůbež
Krůtí prsa na divoko
Ingredience:
porce krůtích prsou
kousek cibule
porce zeleniny - mrkev, celer, petržel
celý pepř, jalovec, bobkový list, tymián
sůl
Postup:
Nakrájenou cibuli orestujeme na pánvi, přidáme osolené plátky krůtích prsou a po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, koření a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme koření, šťávu můžeme dle chuti rozmixovat.
Tip: Pokud máte rádi, dochuťte si šťávu ještě houbovým kořením. Lze snadno připravit ozemletím sušených hub nebo rozdrcením v hmoždíři. Pokud nemáte houby k dispozici, vyzkoušejte Stupkovo houbové koření bez glutamátu a dalších přísad (k dostání v malých plastových kyblíčcích v domácích potřebách). Další možností je zeleninu nebo její část nahradit houbami.