Dezerty a vánoční cukroví
Kokosky

40 g ovesných vloček
kokosové mléko (dle potřeby - asi lžička)
15 g strouhaného kokosu
čekankový sirup (dle chuti - asi lžička)
Postup:
Jedná se spíše o kokosové sušenky než o klasické kokosky z bílků, které jinak než s větším množství přidaného cukru připravit nelze.
Ovesné vločky pomelte v mixéru na mouku. V misce smíchejte s kokosem, přidejte mléko, sirup. Míchejte, dokud se nevytvoří mírně lepivé těsto. Dle potřeby zahustěte vločkami nebo naopak přidejte trochu kokosového tuku. Z těsta tvarujte malé koláčky a pokládejte je na plech vystlaný pečicím papírem. Namočeným koncem vařečky vytvořte do středu koláčku malý důlek.
Pečte ve středně vyhřáté troubě cca 20 minut. Po upečení a vychladnutí nakapejte do důlků trošku kvalitní hořké čokolády, kterou jste si mezitím rozpustili ve vodní lázni. Můžete také zdobit loupanými mandlemi.
Nechte několik dní odležet v uzavřené krabičce, kokosky zvláční a chutě se prolnou.