Ryby
Kapří hranolky s pikantním salátem
Ingredience:
porce kapřích filetů (nebo
jiné vhodné ryby)
Na marinádu: 1 - 2 stroužky
česneku, mletý kmín, sůl, mletý zázvor, špetka chilli, sójová
omáčka Tamari, mletá paprika
Na salát: porce okurky,
mrkve, ředkvičky nebo ředkve, sůl, pepř, ocet, olej
Postup:
Nejprve si připravíme rybu. Filet nakrájíme na hranolky cca 1,5 cm široké. Česnek prolisujeme, přísady na marinádu smícháme v misce a v marinádě obalíme kapří hranolky. Necháme asi hodinu marinovat. Připravené hranolky posypeme sladkou paprikou a dáme grilovat na kontaktní gril.
Mezitím si připravíme salát. Očištěnou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle, ochutíme, vmícháme za studena lisovaný olej. Necháme chvíli odležet.