Ryby

Kapr v bylinkové strouhance


Ingredience:

filet z kapra 
zelenina na salát (směs listových salátů, ředkvička, rajče, olivy apod.)
knäckebrot na strouhanku
sušené bylinky - tymián, oregano, rozmarýn
sůl, pepř, sladká paprika, sušený česnek (nebo stroužek prolisovaného česneku)
za studena lisovaný olej
balsamikový ocet

Postup:

Maso z kapra osolíte, příp. lehce potřete prolisovaným česnekem. Připravte si bylinkovou strouhanku - knäckebrot rozdrťte v mixéru, přendejte do misky a smíchejte se sušenými bylinkami, paprikou, pepřem, sušeným česnekem. Strouhanky si můžete připravit víc a uložit ji do uzavřené krabičky pro další potřebu.

Rozpalte si troubu. Porci kapra obalte v bylinkové strouhance. Vložte na plech, který jste vystlali pečicím papírem a dejte péct. Mezitím si připravte salát. Listové saláty a nakrájenou zeleninu naaranžujte na talíř. Zalijte zálivkou z oleje, octa, soli, pepře. Pokud chcete zálivku pikantnější, můžeme přidat ještě lžičku celozrnné hořčice. Na talíř přidejte "smaženého" kapra. Takto připravený kapr je výborný, velmi šťavnatý a přitom zcela odpovídá principům metabolic balance - recept můžete využít již ve 2. fázi s olejem.

Od 3. fáze s přílohami si můžete připravit i "metabolický" bramborový salát - stačí vynechat vejce, příp. nahraďte brambory kořenovou zeleninou a "bramborový" salát (bez brambor) si můžete připravit už ve 2. fázi. Na obrázku je salát připravený z černého kořene, mrkve, celeru, kyselé okurky a cibule. Na zálivku jsem použila olej, balsamiko, sůl, pepř, trošku celozrnné hořčice. Salát doporučuji připravit předem a nechat rozležet.