Maso (mimo drůbež)

Hovězí ragú se zeleninou

Ingredience:

porce hovězího masa
porce zeleniny (mrkev, celer, fazolky, květák nebo brokolice) 
kousek cibule
sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list
olej

Postup:

Cibulku orestujeme na pánvi, přidáme maso nakrájené na kostky, chvíli opékáme, aby se zatáhlo. Přidáme vodu nebo zeleninový vývar, posolíme, přidáme koření a dusíme, až je maso téměř měkké. V závěru přidáme ještě zeleninu. Koření vyjmeme, pokud máme rádi ragú zahuštěné, můžeme část zeleniny rozmixovat a vložit zpět. Pokrm lze zahustit také rozvařenou cuketou nebo kouskem postrouhaného knäckebrotu.

Ragú výborně chutná s rýží, kterou lze použít od 3. fáze, obzvlášť dobře se doplňuje s rýží indiánskou nebo tříbarevnou :-D