Luštěniny
Fazolová sekaná
Ingredience:
porce uvařených, vychlazených fazolí dle plánu (použila jsem fazole červené)porce zeleniny - celer, mrkev, žampiony do sekané, listové saláty nebo jiná vhodná zelenina jako příloha) cibule
stroužek česneku
sůl, pepř, majoránka, příp.
lahůdkové droždí
za studena lisovaný olej
lžička žitné mouky
Fazole předem uvařte nebo použijte fazole konzervované v mírně
slaném nálevu. Rozmixujte, přidejte uvařený kousek celeru, mrkve,
znovu mixujte, žampiony přidejte až v závěru. Dochuťte solí, pepřem,
majoránkou, prolisovaným česnekem, spojte olejem a žitnou moukou.
Nezapomeňte si nechat 1 - 2 fazole stranou. Hotové těsto špatně drží
tvar, lépe se peče ve formě. Sekaná je výborná teplá, ale i studená
s sebou do krabičky jako oběd. Podávejte se zeleninovou oblohou,
příp. posypejte natěmi a doplňte žitným chlebem.