Zeleninové přílohy
Cuketové zelí
Cuketové zelí připravíte rychle a je výborné i v metabolické úpravě - bez cukru a zahušťování. Na obrázku s pečeným krůtím masem - zdravá obdoba známého "vepřa-knedla-zela" - bez vepře, knedlíku a klasického zelí zahuštěného jíškou.
Ingredience:
porce cukety
sůl, kmín
kousek cibule
za studena lisovaný olej
balzamikový ocet
porce cukety
sůl, kmín
kousek cibule
za studena lisovaný olej
balzamikový ocet
Postup:
Oloupanou cuketu
nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte najemno a
orestujte na rozpáleném oleji. Přidejte cuketu, mírně podlijte
vodou, osolte, posypte kmínem a pod poklicí nechte dusit asi pět
minut, než cuketa pustí vodu. Potom ještě dle potřeby duste, aby se
tekutina odpařila a zelí zhoustlo. Hotové zelí dochuťte octem.