Luštěniny

Chilli sin carne

Ingredience:

porce uvařených červených fazolí (lze použít i fazole z konzervy ve slaném nálevu)
porce zeleniny (cibule, rajčata)

sůl, pepř, mletá paprika, chilli koření, drcený kmín, oregano
stroužek česneku
olivový nebo jiný za studena lisovaný olej


Postup:

Nakrájenou cibuli a česnek osmahněte na trošce oleje, přidejte mletou papriku, krátce orestujte a podlijte vodou nebo vývarem. Přidejte fazole a na kostky nakrájená rajčata. Osolte, okořeňte dle chuti a duste do změknutí (cca 15 minut). Chilli má mít řidší kašovitou konzistenci. Do hotového pokrmu přidejte ještě za studena lisovaný olej, na talíři můžete zdobit natěmi.

Podávejte s žitným chlebem.

Pozn: Chilli má mnoho variant. Můžete ho doplnit také nakrájenou červenou nebo zelenou paprikou, příp. do zeleniny přidat ještě mrkev.