Luštěniny
Chilli sin carne
Ingredience:
porce uvařených červených fazolí (lze použít i fazole z konzervy ve slaném nálevu)porce zeleniny (cibule, rajčata)
sůl, pepř, mletá paprika, chilli
koření, drcený kmín, oregano
stroužek česneku
olivový nebo jiný za studena
lisovaný olej
Nakrájenou cibuli a česnek osmahněte na trošce oleje, přidejte mletou papriku, krátce orestujte a podlijte vodou nebo vývarem. Přidejte fazole a na kostky nakrájená rajčata. Osolte, okořeňte dle chuti a duste do změknutí (cca 15 minut). Chilli má mít řidší kašovitou konzistenci. Do hotového pokrmu přidejte ještě za studena lisovaný olej, na talíři můžete zdobit natěmi.
Podávejte s žitným chlebem.
Pozn: Chilli má mnoho variant. Můžete ho doplnit také nakrájenou červenou nebo zelenou paprikou, příp. do zeleniny přidat ještě mrkev.