Zeleninové přílohy

Celerové pyré

Ingredience:

porce celeru, příp. kousek mrkve 
sůl, pepř
za studena lisovaný olej

Postup:

Očistěný celer pokrájejte na kousky a dejte do hrnce vařit. Lze přidat i kousek mrkve. Uvařenou zeleninu rozšťouchejte nebo rozmixujte na kaši, osolte, přidejte olej, příp. pepř a dobře promíchejte.
Na talíři ještě můžete zdobit natěmi. Pyré je výborné jako příloha k masitým pokrmům. 
Stejným způsobem můžeme připravit i pyré z jiných druhů zeleniny, příp. lze k celeru přidat i kedlubnu nebo pastinák. Od 3. fáze lze kombinovat i s porcí vařených brambor - jedná se o zdravější obdobu známé bramborové kaše (pochopitelně bez mléka či smetany) :-D

Místo oleje lze přidat kousek přepuštěného másla (od 3.fáze)