Zeleninové přílohy
Celerové pyré
Ingredience:
porce celeru, příp. kousek mrkve
sůl, pepř
za studena lisovaný olej
Postup:
Očistěný celer pokrájejte na kousky a dejte do hrnce vařit. Lze
přidat i kousek mrkve. Uvařenou zeleninu rozšťouchejte nebo
rozmixujte na kaši, osolte, přidejte olej, příp. pepř a dobře
promíchejte.
Na
talíři ještě můžete zdobit natěmi. Pyré je výborné jako příloha
k masitým pokrmům.
Stejným způsobem můžeme připravit i pyré z jiných druhů zeleniny,
příp. lze k celeru přidat i kedlubnu nebo pastinák. Od 3. fáze lze
kombinovat i s porcí vařených brambor - jedná se o zdravější obdobu
známé bramborové kaše (pochopitelně bez mléka či smetany) :-D
Místo oleje lze přidat kousek přepuštěného másla (od 3.fáze)