Tvaroh a sýry
Celerový krém se sýrem cottage
-
porce celeru
-
kousek pórku
-
1 porce sýru Cottage
-
sůl, pepř
-
menší stroužek česneku
-
rozmarýn (nejlépe čerstvý)
-
olivový olej
-
zeleninový vývar
Celer očistěte a nakrájejte na kostičky, pórek omyjte a nakrájejte na půlkolečka. V hrnci celer s pórkem i snítky rozmarýnu opečte tak, až zelenina začne zlátnout. Pak vše zalejte vývarem, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a asi 15 minut vařte. Poté z polévky vyjměte rozmarýn, pokud chcete použít mrkev na ozdobu, vyjměte i mrkev, přilijte sýr a rozmixujte v hladký krém (lžičku sýra snězte - začínáme bílkovinou :-). Nezapomeňte ji ještě dochutit solí a pepřem, to k vůni rozmarýnu bohatě stačí!
Podávejte s žitným chlebem.