Dezerty a vánoční cukroví
Brownies z červené řepy (4. fáze)
Ingredience:
200 g uvařené červené řepy
1- 2 lžíce holandského kakaa
asi 200 g žitné mouky výražkové
1 lžíce kokosového cukru (lze nahradit medem, javorovým sirupem nebo jiným vhodným sladidlem)
1 vejce
1,5 lžíce oleje
½ lžičky kypřícího prášku (bezfosfátového)
kakaové boby nebo kousek kvalitní čokolády posekané na kousky (lze vynechat)
hořká čokoláda a lžička ghee na polevu (lze vynechat)
200 g uvařené červené řepy
1- 2 lžíce holandského kakaa
asi 200 g žitné mouky výražkové
1 lžíce kokosového cukru (lze nahradit medem, javorovým sirupem nebo jiným vhodným sladidlem)
1 vejce
1,5 lžíce oleje
½ lžičky kypřícího prášku (bezfosfátového)
kakaové boby nebo kousek kvalitní čokolády posekané na kousky (lze vynechat)
hořká čokoláda a lžička ghee na polevu (lze vynechat)
Postup:
Uvařenou řepu rozmixujte i s trochou vývaru tyčovým mixérem na
hustší kaši, vmíchejte mouku s kypřícím práškem, kakao, cukr a olej.
Vejce ušlehejte do pěny. Opatrně do něj vmíchejte směs řepy, oleje a
mouky. Těsto dejte do vymazané formy na koláč, zarovnejte povrch a
nechte péct v předehřáté troubě asi 25 - 30 minut.
Po
vyjmutí z trouby nechte brownies zchladnout a ještě ve formě polijte
tenkou vrstvou polevy připravené z čokolády a ghee.
Druhý den krájejte na kousky. Bude chutnat nejen metabolikům! :-)